Elämäntaitoja

Elämäntaitoja

 

Positiivisessa ja kannustavassa kasvuympäristössä luottamus itseemme ja omiin kykyihimme kasvaa ja opimme suhtautumaan itseemme ja elämäämme ilolla, mielenkiinnolla ja luottavaisin mielin: Minä pärjään, olen hyvä tällaisena kuin olen! Minulla on taitoja ja vahvuuksia. Minä kasvan aikuiseksi tietäen, että minulla on mahdollisuus vaikuttaa oman elämäni, onnellisuuteni ja minuuteni rakentamiseen koko elämäni ajan.

Jos onnellisuus olisikin tapa, jolla päätämme elää, miten se onnistuu?

Me näemme maailman, sen tapahtumat ja ihmiset tietyllä tavalla, tämä heijastuu suoraan omista kokemuksistamme. Ihmisellä on ihmeellinen kyky muuttaa omaa tapaansa ajatella. Sen voi tehdä esimerkiksi keskittymällä hyviin asioihin elämässään.

 

Ihmisen tulisi tavoitella asioita jotka saavat hymyn hänen huulilleen! Kyllä, tee ehdottomasti sellaisia asioita joista nautit. Piirrä, maalaa, kävele metsässä, leivo, lue...

 

Nämä neljä asiaa voivat auttaa onnellisuuden tunteen tavoittelussa: 1. harrasta jotain liikuntaa 2. syö terveellisesti nb3. ole yhteydessä muihin ihmisiin 4. meditoi

 

Omien luonteenvahvuuksien hyödyntäminen tuo onnellisuutta, se motivoi ja saa ihmisen yritteliääksi.

Kukoistava ja onnellinen lapsi

Ajattellaanpa hetki, että lapsi on pieni taimi. Ja sinä aikuisena olet aurinko ja vesi. Se miten sinä ravitset tätä taimenta määrittää sen millainen kukka taimesta kasvaa. Kasvaako siitä korkea, kirkkaanvärinen kukkanen, joka kurottelee kohti korkeuksia? Jääkö se heiveröiseksi taimeksi ilman ravintoa?

 

Me tahdomme taimesta kukkasen, jolla on vahva varsi ja värikäs kukinto. Me tahdomme siitä kukkasen joka ei katkea kovassakaan tuulessa eikä lakastu vaikka ei hetkeen saisi vettä tai aurinkoa. Me tahdomme siitä kukkasen joka säilyttää värinsä kirkkaana. Tuo pieni taimi, joka juuri nyt kurkistaa mullasta vasta herkkänä ja hennon vihreänä, kasvaa ja vahvistuu jokaisesta hymystä, kiitoksesta, kehusta, kannustuksesta ja kaikesta rakkaudesta jonka sille aikuisena annamme.

Mari Mattsson

Viitottu Rakkaus materiaalien tekijä ja sivuston ylläpitäjä

Tilaa uutiskirje tästä:


 

OTA YHTEYTTÄ

 

 

2016-2018 © VIITOTTURAKKAUS®