Kiitollisuustaidot

Kiitollisuustaidot & Mindfulness

 

Huomataan hyvä itsessämme, muissa ihmisissä ja asioissa ympärillämme. Rauhoitutaan ja pysähdytään hetkeen.

 

Näiden materiaalien avulla lasten kanssa voidaan harjoitella läsnäolon taitoja, kiitollisuutta ja hyvän huomaamista omissa tekemisissä, muissa ihmisissä sekä ympäristössä. Se, että osaamme pysähtyä johonkin hetkeen, olla kiitollisia ja nähdä hyvät asiat ympärillämme, tekevät meidät onnellisemmaksi. Kiitos ei ole vain sana, sillä on suurempi tarkoitus. Kun ajattelemme tai puhumme hyvistä asioista elämässänne, kasvatamme samalla huomaamatta kestävyyttämme negatiivisia asioita vastaan.

Kyselylomakkeella kartoitetaan lapselle tärkeitä asioita. Se avartaa lapsen näkemystä hyvän huomaamiseen ympärillään ja saa hänet pohtimaan itselleen tärkeitä asioita.

Lasten omat Mindfulness kortit, joissa on kahdeksan erilaista mielikuvaharjoitusta, jotka rauhoittavat ja pysähdyttävät tähän hetkeen. Käytä vaikkapa aamunavauksena.

26kpl kortteja, joissa jokaisessa on kiitollisuustehtävä lapselle. Kannustaa hyvän huomaamiseen ja toisten huomioimiseen.

Suloinen kiitollisuuspäiväkirja lapsille. Lapsi voi kirjata päiväkirjaan asioita itsestään ja omasta elämästään, jotka ovat hänelle tärkeitä ja joista hän tuntee kiitollisuutta.

Harjoitellaan toisten huomioimista, kiitollisuutta, itsensä ja toisten kunnioittamista sekä tietysti sosiaalisia taitoja.

Kiitollisuuskorttien avulla lapsi tai nuori voi pohtia ja huomata hyviä asioita elämässään. Kortteja voi käyttää monella tavalla.

Mari Mattsson

Viitottu Rakkaus materiaalien tekijä ja sivuston ylläpitäjä

Tilaa uutiskirje tästä:


 

OTA YHTEYTTÄ

 

 

2016-2018 © VIITOTTURAKKAUS®