Viitottu Rakkaus info

VIITOTTU RAKKAUS

 

VIITOTUN RAKKAUDEN TARINA • TEKIJÄ • KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA -OSIO

 

 

Viitottu Rakkaus tarjoaa ilmaista kuvitettua materiaalia ja ideoita lasten ja nuorten kasvatus- ja ohjaustyöhön kodeissa, päiväkodeissa, esikouluissa, ala-asteella, erityiskouluissa ja -oppilaitoksissa sekä muissa heidän kehitysympäristöissään.

 

Useat Viitotun Rakkauden materiaalit, pelit ja tehtävät on tehty ajatellen erityisesti autisminkirjon lasten ja kehitysvammaisten lasten kasvatus- ja opetustyötä, mutta sopivat sisällöltään erinomaisesti myös mm. päiväkoteihin, esikouluihin ja maahanmuuttajatyöhön.

 

Viitotun Rakkauden materiaalit on tehty tukemaan kaikkien lasten ja nuorten psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista hyvinvointia, sekä tukemaan turvallista sekä positiivista kasvua ja kehitystä.

KUKA ON VIITOTUN RAKKAUDEN TAKANA?

 

Viitotun Rakkauden takana puuhailee 35-vuotias oululainen kahden lapsen äiti ja yhden miehen vaimo. Esikoisemme on 7-vuotias perusterve tyttö ja nuorempi 5-vuotias erityistarpeinen poika, jolla on harvinainen CFC-oireyhtymä. Materiaalien tekemisen taustalla on oma innostukseni kuvallisen tuen käyttöön Miion kanssa, kuin myös luontainen olomuotoni visuaalisena ja luovana ihmisenä.

 

Ammatiltani olen audiovisuaalisen viestinnän ja multimediatuonannon media-assistentti , vammaistyön lähihoitaja sekä aistiohjaaja (aistien yli- ja aliherkkyydet, autismikuntoutus, muisteluohjaus jne.). Olen opiskellut myös pelituotantoa ammattikorkeakoulussa.

 

Teoreettisen ammattitaidon lisäksi matkaan on tarttunut osaamista myös oman pojan kasvattamisen, vertaispiireissä pyörimisen, tiedonjanoisuuden ja eletyn elämän myötä.

poikamme Miio

Oireyhtymänsä vuoksi Miio on vaikeasti kehitysvammainen ja toimii noin 1,5 - vuotiaan ikätasolla. Hän on puhumaton ja hänellä on epilepsia, laajentunut maksa sekä sydänvika. Joka päiväisessä elämässä hänen erityisyytensä näyttäytyy ennen kaikkea ikätasostaan poikkeavana käytöksenä, aistien yli- ja aliherkkyyksien kautta sekä puhumattomuutena.

 

Kuitenkin, kaikesta huolimatta, arkemme pyörii (ainakin melkein) kuin kenellä tahansa lapsiperheellä; on kiireistä arkea, omaa riittämättömyyden tunnetta, leluja hujan hajan, taistelevia sisaruksia, yhteisiä leikkejä, piirrettyjä telkkarissa ja tabletilla, on itkua ja naurua. Erityistarpeisen lapsen kasvattamisen ja arjen haastellisuus on toisina päivinä läsnä selkeämmin kuin toisina.

 

Miio on iloinen, nauravainen ja vekkuli-luonteinen, tykkää kuunnella musiikkia, katsoa vähän auto-ohjelmia YouTubesta ja napostella kuivia muroja. Miio pitää kaikenlaisista renkaista sekä niiden ja muidenkin esineiden pyörittelystä. Miiolla on myös melkeinpä aina otsassa jonkunlainen kuhmu kun toheltaa menemään niin ettei kroppa pysy perässä... :)

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

 

Ihanaa kun olet sivustollani. Toivottavasti löydät jotain sinulle tärkeän lapsen tai nuoren tueksi. Muistathan, että kaikki sivuston materiaali on ilmaista ja vapaasti käytettävissä omassa työssäsi tai kotona. Lue kuitenkin seuraavat kymyksen ja vastaukset, jotka selventävät käyttöoikeutta. Voit lähettää mitä tahansa kysyttävää minulle sähköpostitse joko lomakkeella tai yhteys@viitotturakkaus.fi. :)

MISSÄ VOIN KÄYTTÄÄ VIITOTUN RAKKAUDEN MATERIAALEJA?

 

Materiaalit on tarkoitettu käyttöön kodeissa, päiväkodeissa, esikouluissa, kouluissa, oppilaskodeissa, asumisyksiköissä, oppilaitoksissa, kehitysvamma- ja autismityössä, terapiatyössä, maahanmuuttajatyössä sekä muissa paikoissa joissa kuvitettu materiaali tukee lapsen tai nuoren kehitystä.

VOINKO JAKAA MATERIAALEJA SÄHKÖPOSTIN LIITETIEDOSTONA TAI JAKAA ESIM. OMASSA BLOGISSA?

 

Toiveeni on, että kunnioitat materiaalien tekemiseen käyttämääni aikaa ja vaivaa, etkä jaa materiaaleja kolmansille osapuolille. Sen sijaan on sallittavaa jakaa tietoa sivustostani ja materiaaleista sähköisesti tavoilla:

  • linkkinä (www.viitotturakkaus.fi) sähköpostitse
  • linkkinä suoraan johonkin tiettyyn materiaaliin
  • jakamalla Pinterest julkaisuja
  • jakamalla Facebook julkaisuja
  • jakamalla Twitterin twiittejä

SAANKO MUOKATA VALMIITA MATERIAALEJA?

 

Älä muokkaa valmiita materiaaleja tai kopioi niissä olevia kuvia, sen sijaan voit ideoida omia versioitasi tekemistäni materiaaleista ja luoda näin uusia, omia materiaaleja. Ideat itsessään ovat ehdottomasti kierrätettäviä.

VOINKO TULOSTAA MATERIAALEJA JA JAKAA NIITÄ ESIM. MUILLE OPETTAJILLE?

 

Käytä materiaaleja esim. vain omassa päiväkotiryhmässäsi tai luokassasi. Jaa mieluummin tietoa sivustostani, älä valmiiksi tulostettuja materiaaleja.

Kiitos

Kiitos seuraaville sivustoille valokuvista, piirroskuvista ja viittomakuvista

 

Viitotun Rakkauden linkit:

  • Viittoma- ja piirroskuvien kuvapankki, kuvatyökalu ja paljon muuta puheen ja viestinnän tueksi
  • Menetelmiä erityislapsiperheille
  • Kuvia ja materiaalia arjen tueksi perheille, joissa lapsella jokin neuropsykiatrinen erityisvaikeus

Ota yhteyttä

 

Email:

yhteys@viitotturakkaus.fi

 

Facebook: facebook.com/viitotturakkaus

Tilaa Viitotun Rakkauden uutiskirje tästä!
Copyright 2017 Viitottu Rakkaus @ All Rights Reserved