Viitotun Rakkauden Tarina

Viitotun Rakkauden tarina

 

Sivuston idea

Oli kesä 2016 ja poikamme oli 4,5-vuotias. Tuolloin alkoi tuntua vahvasti siltä, että nyt tarvittaisiin jotakin konkreettista ja vahvasti visuaalista tukemaan hänen kasvuaan, kehitystään, ymmärrystään ja muistiaan. Minulla oli jo jonkin verran tietoa kuvallisen tuen käytöstä, mutta nyt paneuduin aiheeseen suorastaan fanaattisesti. Etsin tietoa sekä myös valmiita tulostettavia materiaaleja joita voisin poikani kanssa käyttää. En kuitenkaan löytänyt sopivaa, tiettyä taitoa harjoittavaa, suomenkielisiä materiaalia...joten päätin tehdä sellaisia itse.

 

Leikkitaitoja harjoittava kuvakirja syntyi ensimmäisenä (linkitän sen tänne kun löydän jostain tietokoneen uumenista). Siitä kehittyi seuraava idea ja taas seuraava. Sitten minulla olikin kaikenlaista tietokoneeni kovalevyllä ja aloin miettiä olisiko niistä iloa jollekin muullekin. Aloin miettiä perustaisinko jonkunlaisen blogin, mutta päädyin sitten www-sivuston perustamiseen. Ajattelin, että ehkä näistä minun väkerryksistä voisi olla jollekin muullekin iloa ja hyötyä.

 

Sivuston nimi

Koska vuorovaikutukseni puhumattoman poikamme kanssa perustuu elekieleen, tukiviittomiin sekä viittomakuviin, ja rakkaudesta häneen opettelen tätä aivan uutta kieltä ja erityistä maailmaa, tuli sivuston nimeksi Viitottu Rakkaus.

 

Ja tässä sitä nyt ollaan, toista vuotta

sivuston parissa puuhailemassa.

 

Miiolla on harvinainen CFC-oireyhtymä (sydän-kasvo-iho oireyhtymä), jonka vuoksi hänellä on älyllinen kehitysvamma ja hän on puhumaton. Miiolla on perussairauksina myös epilepsia ja sydänvika. Miio täyttää pian 7-vuotta ja toimii nyt noin 2-vuotiaan tasoisesti.

Kaikkien sivustolla olevien materiaalien tekemisen taustalla on ajatus lasten positiivisen oppimisen ja kasvun tukemisesta.

Mukava tutustua, olen Mari

 

Olen 36-vuotias oululainen 6-vuotiaan erityispojan ja 8-vuotiaan terveen tytön äiti. Pohjakoulutuksena minulla on media-assistentin ja Vammaistyön Lähihoitajan tutkinnot. Minulla on ammattikorkeakoulupohjaisina lisäkoulutuksina Aistiohjaajan ja Ratkaisukeskeisen Neuropsykiatrisen Valmentajan opinnot. Olen opiskellut myös pelituotantoa ammattikorkeakoulussa. Viimeisimpänä valmistuin keväällä 2018 Elämäntaitojen ja Laaja-alaisen Hyvinvointiopetuksen Koulutusohjelmasta Elämäntaitojen opettajaksi.

 

Harrastan piirtämistä, graafista suunnittelua, kirjoittamista, ompelen, teen koruja ja puuhastelen muutakin luovaa mitä milloinkin keksin tai mistä innostun.

Ammatillinen osaaminen

 

  • Media-assistentti

multimediatuotanto ja verkkoviestintä

  • Game Lab pelituotantokoulutus
  • Lähihoitaja

vammaistyö

  • Aistiohjaaja
  • Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja
  • Hyvinvointi- ja elämäntaitojen opettaja

Mari Mattsson

Viitottu Rakkaus materiaalien tekijä ja sivuston ylläpitäjä

Tilaa uutiskirje tästä:


 

OTA YHTEYTTÄ

 

 

2016-2018 © VIITOTTURAKKAUS®