Viitotun Rakkauden Tarina

Viitottu Rakkaus

ASIAA VIITOTUSTA RAKKAUDESTA

 

 

Kuka tätä tekee, missä ja miksi?

Hei, olen nimeltäni Mari Mattsson. Olen 35-vuotias kahden lapsen äiti Oulusta. Olen myös naimisissa. Kuopuksemme on 6-vuotias Miio niminen poika ja hän on erityislapsi. Esikoisemme on perusterve 8-vuotias tyttö. Olen ammatiltani Media-assistentti, Lähihoitaja (vammaistyö), Ratkaisukeskeinen Neuropsykiatrinen valmentaja ja Aistiohjaaja. Tällä hetkellä opiskelen elämäntaitojen ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen koulutusohjelmassa, josta valmistun toukokuussa 2018. Olen naimissa ja mieheni on ammatiltaan lasten ja nuorten erityisohjaaja.

 

Kaikki alkoi kuvissa olevasta pojan nassikasta, joka syntyi erityisenä ihmeenä perheeseemme vuonna 2011. Miio on vaikeasti kehitysvammainen, sydänvikainen, epilepsiaa sairastava ja puhumaton poika. Aloitimme ihmeellisen matkan tämän erityisen pojan vanhempina kuusi vuotta sitten ja näiden vuosien aikana on tapahtunut paljon; on ollut pelkoa, surua, itkua, naurua, ihmetyksen aiheita sekä pohjatonta iloa ja onnea. Miiolla on harvinainen CFC oireyhtymä, joka diagnosoitiin hänen ollessa 1v 2kk vanha. Siihen saakka elimme epätietoisuudessa Miion tulevaisuuden suhteen, diagnoosi oli helpotus: sairaus ei ole etenevä, mutta harvinaisuudesta johtuen Miion henkistä kehitystä ei voi ennustaa.

 

Miion kautta kiinnostuin kehitysvammaisten lasten maailmasta ja sitä kautta autismista, jota kautta ajatukseni liikkuivat lasten kokemaan syrjintään ja yksinäisyyteen. Ajauduin kokemusten vaihtoon sopeutumisvalmennuskursseille, epilepsialiiton perhelomille, leijonaemoihin, kansainväliseen CFC ryhmään Facebookissa ja vaikka minne. Tutustuin upeisiin ja vahvoihin vanhempiin ja monenlaisiin tarinoihin. Olin aloittanut erityisen matkan, jolla tutustuisin sekä itseeni että uuteen rooliini erityislapsen äitinä.

 

Lopulta ajauduin tiedonjanoisuudessani opiskelemaan vammaistyön lähihoitajaksi, janosin lisää ymmärrystä tästä maailmasta johon Miio meidät tutustuttaa. Opiskelin vielä neuropsykiatrista valmennusta ymmärtääkseni paremmin poikaani, autisminkirjoa ja muita neuropsykiatrisia oireyhtymiä. Opiskelin vielä aistiohjausta, osatakseni paremmin ymmärtää ja auttaa aistien yli- ja aliherkkyyksistä kärsivää poikaamme.

 

Aikaisemmalta ammatiltani olen audiovisuaalisen viestinnän ja verkkotuotannon media-assistentti. Harrastan myös piirtämistä ja kirjoittamista. Nautin kaikesta luovasta työskentelystä. Olen opiskellut myös pelituontannon opintokokonaisuuden ammattikorkeakoulussa.

 

Sitten asiat jotenkin kolahti päässäni paikoilleen kun aloin työstämään kuvitettua tukea omalle pojallemme kesällä 2016. Innostuin ja tein materiaaleja myös hänen toimintakykyään vaativammalle tasolle, ajatellen että niitä voi sitten joskus ehkä käyttää. Kohta minulla oli tietokoneeni kovalevyllä kansio täynnä tavaraa. Mitä minä niillä tekisin? Kokeilen perustaa nettisivun tai blogin, jonne kokoan materiaaleja ja voin tehdä niitä sinne lisääkin jos ihmiset innostuu. No sillä tiellä ollaan.

 

Teoreettisen ammattitaidon lisäksi matkaan on tarttunut osaamista myös oman pojan kasvattamisen, vertaispiireissä pyörimisen, harrastuneisuuden, tiedonjanoisuuden ja eletyn elämän myötä.

En koskaan yrittäisi muuttaa sinua

ympärilläsi olevan maailman vuoksi,

mutta yritän muuttaa maailmaa

sinun vuoksesi.

Kiitos

Kiitos mm. seuraaville sivustoille materiaaleissa käyttämistäni vektorigrafiikoista, valokuvista, piirroskuvista ja viittomakuvista.

 

Papunet Freeimages

Pixabay Clipartpanda

Clipart-library Openclipart

Freerange Pexels Freepik

Mycutegraphics

 

Yhteystiedot

Mari Mattsson

yhteys@viitotturakkaus.fi

 

Some

Facebook Twitter

Pinterest Instagram

 

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pääset kurkkaamaan Viitotun Rakkauden salatuille sivuille! Lisää sähköpostiosoitteesi ja klikkaa "tilaa".

 

Copyright 2016-2018 © All Rights Reserved Viitottu Rakkaus®