Onnellisen elämän taitoja

Viitottu Rakkaus

 

Onnellisen elämän taitoja

vahvuuksia, kiitollisuutta, myötätuntoa & onnellisuutta

 

 

Onnellisuus. Mitä se on? Se on jotain mikä asuu sisällämme. Se on jotain mikä alkaa rakentua jo varhain lapsuudessa, kaikesta mitä näemme, koemme ja saamme osaksemme. Kun saamme jo lapsuudessa osaksemme hyväksyntää, turvallista aikuisten läsnäoloa sekä kehuja ja kannustusta siitä hyvästä mitä meissä luontaisesti on, sisällämme oleva onnellisuuden tunne kehittyy ja vahvistuu. Positiivisessa kasvuympäristössä luottamus itseemme ja omiin kykyihimme kasvaa ja opimme suhtautumaan itseemme ja elämäämme ilolla, mielenkiinnolla ja luottavaisin mielin: minä pärjään, olen hyvä tällaisena kuin olen! Minulla on taitoja ja vahvuuksia. Minä kasvan aikuiseksi tietäen, että minulla on mahdollisuus vaikuttaa oman elämäni, onnellisuuteni ja minuuteni rakentamiseen koko elämäni ajan.

 

Onnellisuus on siis ominaisuus joka tulee ihmisen sisältä. Se ei ole omistamissamme esineissä tai rahassa pankkitilillämme. Voisimme vaikka ajatella onnellisuuden olevan siemen joka on sydämessämme, jota jokainen hymy, onnellinen ajatus, hyvä teko sekä myötätunto ja kunnioitus itseä ja muita kohtaan kasvattaa ja vahvistaa. Lopulta tuo siemen puhkeaa upeaksi kukkaseksi. Ja tuo kukka on juuri sen näköinen ja värinen kuin itse haluamme.

 

Vanha sananlasku "jokainen on oman onnensa seppä" pitää paikkaansa. Ihmisellä on kyky, koko elämänsä ajan, vaikuttaa onnellisuuteensa, mutta se vaatii totuttujen ajatusmallien ja toimintatapojen muuttamista. Olitpa sitten minkä ikäinen tahansa, et ole koskaan liian vanha hymyilemään ja kasvattamaan onnelisuuden siemenestä kaunista kukkasta.

Ajatellaanpa hetki, että onnellisuus on tapa, jolla päätämme elää. Miten se on mahdollista?

 

  • Me näemme maailman, sen tapahtumat ja ihmiset tietyllä tavalla, tämä heijastuu suoraan omista kokemuksistamme. Ihmisellä on ihmeellinen kyky muuttaa omaa tapaansa ajatella. Sen voi tehdä esimerkiksi keskittymällä hyviin asioihin elämässään.
  • Ihmisen tulisi tavoitella asioita jotka saavat hymyn hänen huulilleen! Kyllä, tee ehdottomasti sellaisia asioita joista nautit. Piirrä, maalaa, kävele metsässä, leivo, lue...
  • Nämä neljä asiaa auttavat onnellisuuden tunteen tavoittelussa: 1. harrasta jotain liikuntaa 2. syö terveellisesti 3. ole yhteydessä muihin ihmisiin 4. meditoi
  • Omien luonteenvahvuuksien hyödyntäminen tuo onnellisuutta, se motivoi ja saa ihmisen yritteliääksi.

 

Missä onni asuu?

 

Onni asuu sydämessä, taikametsän siimeksessä.

Se löytyy tähtisateen valosta, taikurin hatusta piilosta.

 

Onni asuu kukkaniityllä, jossa voi paljain varpain kävellä.

Se löytyy ruohonkorren juurelta, ei näytä kovin suurelta.

 

Onni asuu pilkkeenä silmäkulmassa, vienossa hymyssä huulilla.

Se löytyy omilta kasvoilta, kun miettii ihania juttuja.

 

Onni asuu ystävissä, pienen pienissä hetkissä.

Se löytyy yhteisestä naurusta, kun tuntuu yhtä aikaa hauskalta.

 

Kun löydät onnen, tiedät sen,

Se on lämmin ja pehmoinen.

säilytä se ikuisesti,

vannon, siitä alkaa ihana retki.

 

 

Runo "Missä onni asuu?"

copyright Mari Mattsson

Kiitos

Kiitos mm. seuraaville sivustoille materiaaleissa käyttämistäni vektorigrafiikoista, valokuvista, piirroskuvista ja viittomakuvista.

 

Papunet Freeimages

Pixabay Clipartpanda

Clipart-library Openclipart

Freerange Pexels Freepik

Mycutegraphics

 

Yhteystiedot

Mari Mattsson

yhteys@viitotturakkaus.fi

 

Some

Facebook Twitter

Pinterest Instagram

 

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pääset kurkkaamaan Viitotun Rakkauden salatuille sivuille! Lisää sähköpostiosoitteesi ja klikkaa "tilaa".

 

Copyright 2016-2018 © All Rights Reserved Viitottu Rakkaus®