Kiitollisuustaidot

Viitottu Rakkaus

 

Kiitollisuustaidot

 

 

Näiden materiaalien avulla lasten kanssa voidaan harjoitella kiitollisuutta ja hyvän huomaamista omissa tekemisissä, muissa ihmisissä sekä ympäristössä.

 

Kiitollisuuden tunteminen on tärkeä taito ihmisen elämässä. Se, että osaamme olla kiitollisia ja nähdä hyvät asiat ympärillämme, tekevät meidät onnellisemmaksi. Lapsia on hyvä haastaa pohtimaan miksi he sanovat kiitos eri tilanteissa. Kiitos ei ole vain sana, sillä on suurempi tarkoitus. Esimerkiksi "Miksi minä kiitän saadessaan apua toiselta ihmiseltä?"

 

Lapsia voi kannustaa myös miettimään miltä kiitollisuus tuntuu ja missä kohdassa kehoa se tuntuu.

 

Kun ajattelemme tai puhumme hyvistä asioista elämässänne, kasvatamme samalla huomaamatta henkistä kestävyyttämme negatiivisia asioita vastaan.

 

Kiitollisuustaidot ovat myös taitoa olla ystävällinen toisia ihmisiä kohtaan sekä kykyä tuntea myötäiloa toisten ihmisten onnistumisista ja ilon aiheista.

Kyselylomakkeella kartoitetaan lapselle tärkeitä asioita. Se avartaa lapsen näkemystä hyvän huomaamiseen ympärillään ja saa hänet pohtimaan itselleen tärkeitä asioita.

26kpl kortteja, joissa jokaisessa on kiitollisuustehtävä lapselle. Kannustaa hyvän huomaamiseen ja toisten huomioimiseen.

Harjoitellaan toisten huomioimista, kiitollisuutta, itsensä ja toisten kunnioittamista sekä tietysti sosiaalisia taitoja.

Kiitos

Kiitos mm. seuraaville sivustoille materiaaleissa käyttämistäni vektorigrafiikoista, valokuvista, piirroskuvista ja viittomakuvista.

 

Papunet Freeimages

Pixabay Clipartpanda

Clipart-library Openclipart

Freerange Pexels Freepik

Mycutegraphics

 

Yhteystiedot

Mari Mattsson

yhteys@viitotturakkaus.fi

 

Some

Facebook Twitter

Pinterest Instagram

 

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pääset kurkkaamaan Viitotun Rakkauden salatuille sivuille! Lisää sähköpostiosoitteesi ja klikkaa "tilaa".

 

Copyright 2016-2018 © All Rights Reserved Viitottu Rakkaus®