Innostus & Oivallus

Innostus & Oivallus

Positiivisesti kannustava aikuinen lapsen oppimisen tukena

Aikuisen lapselle antama positiivinen kannustus on tärkeää kun pyritään motivoimaan lasta oppimaan uusia taitoja. Hyväksyvä, lempeä ja innostava aikuinen iloitsee lapsen kanssa silloin kun hän onnistuu ja kannustaa yrittämään uudelleen silloin kun hän epäonnistuu.

 

Kun kannustat lasta positiivisesti, kiinnitä huomiota esimerkiksi seuraaviin asioihin hänen tekemisissään:

Kun lapsi epäonnistuu. Kehu lasta siitä, että hän yrittää vaikka lopputulos epäonnistuisikin tai siihen ei päästä. Voit tarkastella tilannetta lapsen kanssa ratkaisukeskeisesti yhdessä kysymällä oivalluttavia kysymyksiä, kuten: Mikä auttaisi sinua onnistumaan seuraavalla kerralla? Missä asia sujui mielestäsi nyt paremmin kuin viime kerralla kun yritit? Miten minä voisin auttaa sinua?

Kun lapsi onnistuu. Kehu lasta siitä, mitä hän on tehnyt päästäkseen onnistuneeseen lopputokseen, Sen sijaan että kehut häntä lopputuloksesta (esim. hyvä numero kokeessa tai todistuksessa).

Innostus & Oivallus osion tehtävistä löytyy monipuolista harjoiteltavaa erilaisiin tarpeisiin ja eri taitotasoille lapsille. Tehtävien on tarkoitus olla motivoiva, oivalluttava ja innostava tapa oppia uutta ja vahvistaa jo olemassa olevia taitoja. Opittuja taitoja voidaan hyödyntää useilla elämän osa-alueilla. Kaiken keskiössä on oppimaan oppiminen.

Luonteenvahvuudet lapsen oppimisen ja kasvun tukena

Meissä kaikissa on omat upeat luonteenvahvuutemme, joiden ansiosta olemme ihanasti myös erilaisia, niin ihmisinä kuin oppijoinakin. Kun keskitymme omiin ydinvahvuuksiimme ja opimme hyödyntämään niitä, onnistumme ja kehitymme siinä mitä ikinä olemmekaan tekemässä. Kannusta lasta löytämään omat vahvuutensa.

 

Mitä luonteenvahvuudet sitten ovat?

Luonteenvahvuudet sen sijaan ovat piilossa ihmisen sisällä. Ne tulevat esille ihmisen teoissa ja tunteissa, ne ovat osa sitä millainen ihminen on. Voit huomata vaikkapa jonkun lapsen olevan erityisen ystävällinen toisille tai erityisen empaattinen. Ne ovat molemmat luonteenvahvuuksia.

 

Luonteenvahvuuksia voi houkutella esiin ja vahvistaa samalla lapsen itsentuntoa ja itsetuntemusta.

Kannustamalla lasta niissä asioissa mistä hän nauttii.

Kuuntelemalla lasta. Ole kiinnostunut hänen tekemisistään, unelmistaan ja ajatuksistaan. Lapsi kokee että hänen ajatuksillaan on merkitystä ja häntä arvostetaan omana itsenään.

Kehumalla häntä niissä asioissa missä hän onnistuu. Kehuminen kannustaa ja motivoi.

Kiittämällä lasta hyvin tehdystä työstä tai avusta. Kiitos saa lapsen olon tuntumaan tärkeältä, arvokkaalta ja hyvältä. Aito kiitos kehittää lapsen itsetuntoa.

Tulostettavat tehtävät kannattaa usein laminoida, sillä näin ne kestävät käyttöä paremmin. Laminointilaitteita saa parillakin kympillä isommista marketeista ja laminointipaperit ovat noin 15e/100kpl. "Laminoida" voi myös kontaktimuovilla ja tulostetun paperin taakse voi liimata ennen muovittamista vaikka palan kartonkia niin paperista tulee vahvempi.

 

Monissa tehtävissä mainitaan "tarranauha", se on samanlaista kuin vaikkapa vaatteissa oleva tarranauha, mutta sen takana on tarrapinta, jonka avulla sen saa kiinnitettyä paperiin. Tarranauhaa löytää mm. googlettamalla sanan "tarranauha". Tässä kuitenkin linkki muutamille sivuille josta olen sitä itse ostanut: ClasOhlsson ja Biltema

 

Tilaa uutiskirje

Haluatko tukea sivuston toimintaa?

Voit tehdö sen tarjoamalla tekijälle kupin virtuaalista kahvia.

Valitse tästä kahvi jonka haluat tarjota
Turvallinen ja luotettava maksutapahtuma
PayPal-logo

 

2016-2018 © VIITOTTURAKKAUS® LINKKEJÄ Papunet.net Positiivinenoppiminen.fi Hyvinvoivaperhe.fi TRE Nepsy KUVIA Freeimages Pixabay Clipartpanda Clipart-library Openclipart Freerange Pexels Freepik Mycutegraphics Unsplash

 

PayPalin hyväksyntämerkki