Toimiva arki

Toimiva Arki

 

Kuvitetut materiaalit voivat helpottaa arkisten toimintojen sujuvuutta ja rutiinien muistamista.

 

Täältä löytyvät materiaalit vahvistavat lapsen itsenäistä suoriutumista arjen sosiaalisissa tilanteissa kotona ja muualla. Materiaalit tukevat myös muistin kehitystä ja loogista ajattelukykyä.

 

Kuvitettujen materiaalien avulla voidaan vähentää lapsen stressiä uusiin tilanteisiin siirryttäessä ja tukea lapsen toivotunlaista käyttäytymistä.

Sosiaaliset sarjakuvatarinat

Sarjakuvamainen tarina, jonka avulla harjoitellaan tietyssä sosiaalisessa tilanteessa toimimista. Koko tarina yhdellä A4 arkilla, joka on helppo ottaa mukaan niihin tilanteisiin lapsen arjessa, joissa hän tarvitsee tukea sosiaalisille taidoilleen. Tarinan avulla voidaan käydä arjesta tuttuja tilanteita läpi etukäteen ennen niihin siirtymistä, mikä vähentää lapsen stressiä ja pelkoa joita juuri näihin tilanteisiin liittyy. Tarinan avulla lapsen on myös helpompi muistaa mitä asioita esimerkiksi kaupassa käymiseen liittyy ja miten kaupassa käyttäydytään.

Tukemaan ruokakauppareissun sujumista lapsen kanssa.

Miten hampurilaisravintolassa tilataan? Mitä siellä tapahtuu?

Kuinka koulun käytävillä tulisi käyttäytyä niin että kaikki viihtyvät ja siellä on turvallista?

Tukemaan lapsen taitoa kuunnella muita ihmisiä.

Mitä jos kaveri ei halua leikkiä kanssani vaikka pyydän nätisti?

Kuinka koulun ruokalassa toimitaan, jotta ruokailu sujuu mallikkaasti?

Mitä kaikkea kotona voi tehdä äitiä auttaakseen?

Kuinka kaverin kanssa ollaan niin että molemmilla on mukavaa?

Tukee suihkussa käymisen sujumista itsenäisesti.

Toimivuutta arkeen rutiinien avulla

Täältä löydät valmiita tulostettavia rutiineja arjen eri tilanteisiin kotona ja muualla. Kuvitettujen rutiinien avulla lapselle voidaan havainnollistaa tiettyjä toistuvia toimintoja. Rutiinit helpottavat arkisten tilanteiden sujumista, joihin liittyy ei-toivottua käyttäytymistä (jumiutuminen, kiukku jne.). Tuttujen rutiinien toistaminen arjessa samanlaisina ja esittäminen myös visuaalisessa muodossa, kehittää lapsen muistia. Voit käyttää näitä tulostettavia Viitotun Rakkauden valmiita materiaaleja tai ideoida niiden pohjalta omasi.

17-sivuinen PDF-paketti, jossa tietoa rutiinien luomisesta lapsen arkeen. Mukana myös valmiita tulostettavia rutiineja ideoiksi tai käyttöön.

Täytä itse tulostettava aamu- ja iltarutiinien taulu omaan arkeenne sopivaksi kokonaisuudeksi. Mukana tulostettavia kuvia.

Dinofanille oma iltarutiini joka on rakennettu rauhoittavaksi ja motivoivaksi lautapeliksi. Kehittää myös keskittymiskykyä.

Legofanin iltarutiini, jossa edetään rutiinin mukaan keräten poletteja suoritetusta vaiheesta, kuten "hampaiden pesu". Kehittää myös keskittymiskykyä.

Mari Mattsson

Viitottu Rakkaus materiaalien tekijä ja sivuston ylläpitäjä

Tilaa uutiskirje tästä:


 

OTA YHTEYTTÄ

 

 

2016-2018 © VIITOTTURAKKAUS®