Info

Viitottu Rakkaus tarjoaa kasvatuksen, opetuksen ja ohjauksen tukimateriaaleja koteihin ja ammattilaisille

Sivuston materiaalien taustalla on selkeä ydinajatus: Tarjota lapselle iloinen ja motivoiva tapa oppia uutta sekä vahvistaa jo olemassa olevia taitoja. Tahdon myös innostaa sekä lasten vanhempia että ammattilaisia kuvallisten materiaalien käyttöön. Sivustolta löytyvät kasvun ja oppimisen tukimateriaalit on tehty tukemaan lasten ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä edistämään vuorovaikutus- ja tunnetaitojen kehittymistä. Materiaalit sopivat erityislapsille, maahanmuuttajatyöhön, koteihin, puhe- ja toimintaterapeuttien työn tueksi, päiväkoteihin, esikouluihin ja kouluihin.

Harrastan piirtämistä, graafista suunnittelua, kirjoittamista, ompelen, teen koruja ja puuhastelen muutakin luovaa mitä milloinkin keksin tai mistä innostun. Tykkään myös oppia ja kokea uutta omaan alaani liittyvää, joten kehitän myös ammatillisia taitojani ahkerasti.

Miio on nyt 7-vuotias ja aloittaa syksyllä ensimmäisen luokan erityiskoulussa.

Mistä Viitottu Rakkaus sai alkunsa?

Oli kesä 2016 ja poikamme oli 4,5-vuotias. Tuolloin alkoi tuntua vahvasti siltä, että nyt tarvittaisiin jotakin konkreettista ja vahvasti visuaalista tukemaan hänen kasvuaan, kehitystään, ymmärrystään ja muistiaan. Minulla oli jo jonkin verran tietoa kuvallisen tuen käytöstä, mutta nyt paneuduin aiheeseen suorastaan fanaattisesti. Etsin tietoa sekä myös valmiita tulostettavia materiaaleja joita voisin poikani kanssa käyttää. En kuitenkaan löytänyt sopivaa, tiettyä taitoa harjoittavaa, suomenkielisiä materiaalia…joten päätin tehdä sellaisia itse. Leikkitaitoja harjoittava kuvakirja syntyi ensimmäisenä (linkitän sen tänne kun löydän jostain tietokoneen uumenista). Siitä kehittyi seuraava idea ja taas seuraava. Sitten minulla olikin kaikenlaista tietokoneeni kovalevyllä ja aloin miettiä olisiko niistä iloa jollekin muullekin. Aloin miettiä perustaisinko jonkunlaisen blogin, mutta päädyin sitten www-sivuston perustamiseen. Ajattelin, että ehkä näistä minun väkerryksistä voisi olla jollekin muullekin iloa ja hyötyä.

​Koska vuorovaikutukseni puhumattoman poikamme kanssa perustuu elekieleen, tukiviittomiin sekä viittomakuviin, ja rakkaudesta häneen opettelen tätä aivan uutta kieltä ja erityistä maailmaa, tuli sivuston nimeksi Viitottu Rakkaus.

Ammatillinen koulutukseni

v.2019 Aloitettu luokanopettajan opinnot  Yliopistossa

v.2018 Elämäntaitojen opettaja (Elämäntaitojen ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen koulutusohjelma, Positive Education Oy)

v.2016 Lähihoitaja (vammaistyö)

v.2016 Aistiohjaaja (AMK pohjainen lisäkoulutus)

v.2016 Ratkaisuisukeskeinen Neuropsykiatrinen valmentaja (AMK pohjainen lisäkoulutus)

v.2014 Pelituotanto (Game Lab, AMK koulutuskokonaisuus)

v.2005 Media-assistentti

Sivuston ylläpitäjä ja materiaalien tekijä

Sivustoa ylläpitää ja materiaalit tekee Mari Mattsson. Olen 37-vuotias oululainen, kahden lapsen äiti. Nuorempi lapsista on erityislapsi, hänellä on harvinainen CFC-oireyhtymä. Esikoinen on 9-vuotias perusterve tyttö.

Materiaalien jako- ja käyttöoikeuksista

Kaikkien sivustolla olevien materiaalien ja tekstien käyttö- ja muokkausoikeudet kuuluvat tekijänoikeuden alaisesti Viitotulle Rakkaudelle ja Mari Mattssonille. Sivuston ja materiaalien kuvien tekijänoikeudet kuuluvat niiden omistajille (kuvapalvelu, valokuvaaja tms.) tai Mari Mattssonille.

 

Saako valmiita materiaaleja muokata?

Älä muokkaa valmiita materiaaleja tai kopioi niissä olevia kuvia, sen sijaan voit ideoida omia versioitasi tekemistäni materiaaleista ja luoda näin uusia, omia materiaaleja. Ideat itsessään ovat ehdottomasti kierrätettäviä.

 

Missä materiaaleja saa käyttää?

Sivustolla olevia materiaaleja saa käyttää rajattomasti kaikkien niiden ihmisten kanssa jotka hyötyvät kuvitetusta materiaalista kasvun ja oppimisen tukena. Esimerkiksi: päiväkodit, esikoulut, koulut, erityisoppilaitokset, terapeutit, ohjaajat, sosiaalityöntekijät jne.

 

Kuinka paljon materiaalia sivustolta saa tulostaa?

Materiaalien tulostamiselle ja käyttämiselle ei ole enimmäisrajaa. Tulosta vain kaikki mistä koet olevan hyötyä kotona tai työssä.

 

Voiko valmiiksi tulostettuja materiaaleja antaa muille?

Valmiita, tulostettuja materiaaleja saa jakaa ja käyttää esim. saman yksikön sisällä useissa ryhmissä, kunhan niissä on näkyvillä tekijänoikeusmerkintä ©VIITOTTU RAKKAUS®.

Älä jaa valmiiksi tulostamiasi materiaaleja oman työyksikkösi ulkopuolelle. Kerro mieluummin sivustostani eteenpäin tai lähetä linkki sivustolleni tai suoraan tiettyyn materiaaliin.

Älä jaa valmiiksi tulostettuja Viitotun Rakkauden materiaaleja osana koulutusta tai esitelmää. Voit mainita sivuston ja ohjata ihmisiä tutustumaan materiaaleihin sivustolla ja tulostamaan niitä itse.

Valmiiksi tulostettua materiaalia saa jakaa vanhemmille kotiin viemisiksi, kunhan niissä on näkyvillä tekijänoikeusmerkintä ©VIITOTTU RAKKAUS ® .

 

Materiaalien jakaminen somessa

Sivustolta ladattua materiaalia ei saa jakaa sähköpostin liitetiedostona. Jaa tietoa materiaaleista ja sivustostani Some-jakopainikkeiden kautta tai linkitä suoraan sivustolle viitotturakkaus.fi. Voit esimerkiksi kopioida linkin selaimen osoiteriviltä ja liittää sen sähköpostiisi, jos tahdot liittää sähköpostiin jonkin tietyn materiaalin.

Sivustoltani löytyvät Somen jakopainikkeet jokaisen materiaalin kohdalta erikseen. Voit jakaa jonkin tietyn materiaalin esim. Facebookiin, Pinterestiin, Facebook-messengerin, tekstiviestin tai whatsapin kautta.

 

Materiaalien jakaminen blogeissa ja muilla sivustoilla

Materiaaleja ei ole luvallista jakaa omilla kotisivuilla tai blogissa. Sen sijaan saat kirjoittaa esim. blogitekstin sivustosta tai sen materiaaleista ja lisätä linkin jonka kautta Viitotun Rakkauden sivustolle pääsee.

Sivustolta ladattua materiaalia ei saa jakaa sähköpostin liitetiedostona muille. Voit lähettää sähköpostitse linkin jonka kautta pääsee sivustolle viitotturakkaus.fi. Voit jakaa tietoa sivustoltani löytyvien Some-jakopainikkeiden kautta tai jakamalla Viitotun Rakkauden Some-julkaisuja eteenpäin.

Sivustoltani löytyy myös Somen jakopainikkeet jokaisen materiaalin kohdalta erikseen. Lisäksi materiaalien kuvissa on pinterestin jakopainikkeet.