Moi, olen Mari

Hei, mukava kun kurkkasit tälle sivulle ja haluat tutustua minuun ja sivustooni paremmin. Suunnittelen ja teen kaikki Viitotun Rakkauden sivustolta löytyvät materiaalit ja muun sisällön itse. 

Olen nimeltäni Mari Mattsson ja olen 40-vuotias, naimisissa oleva, kahden lapsen äiti Oulusta. Valmistun pian luokanopettajaksi Oulun yliopistosta. Harrastan erilaisia luovia asioita, kuten piirtämistä, kirjoittamista, korujen tekemistä, digitaalista kuvankäsittelyä ja  grafiikkaa yms.  Viitotun Rakkauden sivusto on minulle myös rakas harrastus, jonka kautta voin toteuttaa sekä luovuuttani, graafista osaamistani, että ammattitaitoani. 

Kuvassa kanssani poikamme Miio, joka aina hassuttelee kameran edessä, hän rakastaa selfieitä.  Hän on 11-vuotias, ja hänellä on harvinainen CFC-oireyhtymä (cardio-facio-cutaneous oireyhtymä), jonka vuoksi hän on mm. vaikeasti kehitysvammainen ja puhumaton. Esikoisemme on perusterve, teatteria harrastava, luova, piirtävä ja kirjoitteleva 13-vuotias tyttö. 

Ammattitaitoa minulle on kertynyt vuosien varrella sekä ammatillisina tutkintoina, että ammatillisina lisäkoulutuksina tällaisia:

  • Valmistun pian luokanopettajaksi Oulun yliopistosta.
  • Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen opettaja
  • Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja
  • Aistiohjaaja
  • Lähihoitaja
  • Media-assistentti

Mistä sivuston nimi "Viitottu Rakkaus" tulee?

Sivuston nimi muodostuu ajatuksesta, kuinka ihmisten välisestä rakkaudesta ja tarpeesta olla yhteydessä toisiimme, syntyy mitä monimuotoisin kirjo erilaisia tapoja kommunikoida; on puhuttua kieltä, on viittomakieltä, on elekieltä, on ilmeitä, on ääniä, kosketuksia, katseita, tukiviittomia, esineitä, kuvia…

Jokaisella on jotakin sanottavaa, meidän on kuultava ja ymmärrettävä toisiamme. 

Poikamme kommunikaatio muodostuu noin viidestä puhutusta sanasta, muutamasta kuvasta, äänistä, eleistä, kosketuksista ja esineistä. Poikamme ymmärtää puhetta ja myös toimii noin 1-2 -vuotiaan lapsen tasoisesti.